(untitled) (Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Social Work, 2020)
Розглядається комунікативна культура викладача вищої школи та проблеми, які виникають у процесі роботи зі студентами. Проаналізовано поняття "комунікативна культура", його зміст і компоненти. Комунікація між викладачем і студентом виступає як спосіб здійснення педагогічної діяльності й досягнення її ці- лей. Високий рівень комунікативної культури викладача вищої школи сприяє ефективній педагогічній взаємодії зі студентами та запобігає виникненню конфліктних ситуацій у процесі навчальної діяльності.