(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Розглядається комунікативна культура викладача вищої школи та проблеми, які виникають у процесі роботи зі студентами. Проаналізовано поняття "комунікативна культура", його зміст і компоненти. Комунікація між викладачем і студентом виступає як спосіб здійснення педагогічної діяльності й досягнення її ці- лей. Високий рівень комунікативної культури викладача вищої школи сприяє ефективній педагогічній взаємодії зі студентами та запобігає виникненню конфліктних ситуацій у процесі навчальної діяльності.