(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
ладних життєвих обставинах, на сучасному етапі. Проаналізовано існуючі моделі, технології та методи надання допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Визначено та запропоновано складові компоненти змісту соціально-педагогічної роботи із батьками на базі центрів соціально-психологічної реабілітації дітей за умови вилучення дитини із сім’ї та з метою реалізації права дитини на проживання в сім’ї, а саме: соціальна діагностика, соціальне прогнозування, соціально-психологічна реабілітація, соціально-педагогічна реабілітація, соціальна терапія, соціально-педагогічне та психологічне консультування.