(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Стаття присвячена проблемі визначення типології сімей, які потребують соціально-психологічної допомоги. По- казано, що відсутність адекватної типології сімей і визначення виду допомоги, яку вони потребують, призводить до того, що ресурси надають тим сім’ям, які не зацікавлені у вирішенні своїх проблем. Емпірично доведено, що ознаки поняття "сім’я СЖО" не відповідають дійсній причині проблем сім’ї. Запропонована типологія сімей, які потребують соціально-психологічної допомоги, побудована відповідно до психологічних детермінант.