(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
У статті визначено провідних суб’єктів (брати і сестри соціальної допомоги, вихователі-обстежувачі, педагоги- соціологи, інспектори соціального виховання, асистенти та завідувачі кабінетів соціальної педагогіки, інструктори з охорони дитинства, лікарі-педагоги, працівники відділів соціально-правової охорони та захисту неповнолітніх та ін.) соціально-педагогічного впливу на дітей в Україні в 20-ті – першій половині 30-х рр. ХХ століття, схарактеризо- вано вимоги до рівня їхньої підготовки, визначено коло основних знань та вмінь, якими повинні володіти соціально- педагогічні кадри та окреслено функції, які вони виконували в період, що вивчається.