(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
В статті проводиться аналіз існуючих підходів до розуміння поняття "ефективність соціальної роботи", дослі- джено зв’язок між поняттями "ефект", "ефективність", "результативність"; відображено певне узагальнення існую- чої класифікації критеріїв оцінки ефективності соціальної роботи і реалізації соціальної політики, що в свою чергу дозволить дослідити теорію і практику соціальної роботи у спадщині Мері Елен Річмонд.