(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Пошуки першого робочого місця, невідповідність рівня та якості отриманої освіти професійним обов’язкам, від- сутність досвіду роботи – все це проблеми, з якими стикається молода людина під час пошуку роботи. За даними ООН, у світі кожен третій працездатний не має роботи взагалі або має випадковий чи сезонний заробі- ток. Безробіття є центральною соціальною проблемою сучасного суспільства. Безробіття не може бути доцільним ні в економічному, ні в соціальному плані, оскільки його зростання створює цілий комплекс проблем: скорочується купівельна спроможність населення, бюджет втрачає платників податків, підприємство – персонал.