(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
У статті розглядається проблема практичної підготовки студентів першого (бакалаврського) та другого (магі- стерського) рівнів вищої освіти та шляхи підвищення результативності системи практичної підготовки студентів у вищій школі. Представлено результати емпіричного дослідження результативності проходження практики студе- нтами як невід’ємної складової процесу підготовки фахівців у вищих навчальних закладах відповідно до стандартів освітньої діяльності та вищої освіти [1, ст. 9-10]. Розглянуто принципи та завдання освітньої діяльності універси- тету щодо практичної підготовки студентів, види практичної підготовки студентів. З’ясовано шляхи вдосконален- ня практичної підготовки студентів вищих навчальних закладів, виокремлено рівні оволодіння практичними навич- ками, методику оволодіння умінням, методику оцінки (самооцінки) оволодіння уміннями, а також визначено критерії успішності практичної підготовки студентів, окреслено проблеми практичної підготовки студентів та фактори, що впливають на рівень задоволеності студента щодо проходження практики.