(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Проаналізовано сутність поняття "міжкультурна компетентність" у міжнаціональному спілкуванні. Здійснено аналіз навичок вживання мовного матеріалу, лексико-граматичної правильності оформлення висловлювань, комуні- кативної поведінки як частини національної культури. Висвітлено міжкультурну компетентність з позицій міжкуль- турної взаємодії, національно-культурної специфіки, норм і традицій спілкування учасників мовного діалогу різних національних культур як необхідну складову для взаєморозуміння у процесі навчанні іноземної мови.