(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Запропоновано теоретичну модель оцінки потреб громади в соціальних послугах, яка базується на поєднанні кі- лькісних та якісних методах соціологічних досліджень. Визначення існуючих надавачів соціальних послуг та соціаль- ної структури населення розкриває потреби в соціальних послугах, які надаються найбільш чисельним соціальним групам ОТГ. Проведення фокус-групи з метою дослідження потреби, яку визначають для себе жителі громади, дозво- лить сформувати комплексне бачення результатів оцінки потреб громади в соціальних послугах.