(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
У статті розглядаються основні принципи сфокусованого на вирішенні підходу у порівнянні з іншими напрямками консультування в соціальній роботі. Проведено аналіз ефективності консультування, сфокусованого на вирішенні, рольові позиції клієнта, тактичні та стратегічні елементи консультативного супроводу в рамках цієї моделі допо- моги. Проаналізовано стратегію фокусування на вирішенні, досвід, можливості та перспективи її застосування в консультативній соціальній роботі.