КОМЕРЦІЙНА СЕКСУАЛЬНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ ДІТЕЙ: МІЖНАРОДНЕ ПРАВО (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Розглянуто поняття комерційної сексуальної експлуатації дітей. Охарактеризовано форми комерційної сексуаль- ної експлуатації дітей, серед яких дитяча проституція, дитяча порнографія, торгівля дітьми, дитячий секс-туризм, ранній шлюб. Досліджено міжнародні документи, які регламентують законодавство щодо злочинів, пов'язаних із ко- мерційною сексуальною експлуатацією дітей. Описано роботу неурядових організацій, що ведуть активну діяль- ність щодо захисту і допомоги дітям, які постраждали від сексуального насильства. Зазначено, що боротися з коме- рційною сексуальною експлуатацією дітей треба, крім міжнародного, на національному й місцевому рівнях.
Keywords: комерційна сексуальна експлуатація дітей (КСЕД), дитина, сексуальне насильство, дитяча прос- титуція, дитяча порнографія, дитячий секс-туризм, міжнародне законодавство, Конвенція.