ФУНДАМЕНТАЛЬНЕ ЗНАЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-КОМУНІКАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Проаналізовано підходи вчених до розуміння сутності поняття "культура", "культура спілкування", "соціально- комунікативна культура", "соціально-комунікативна культура соціального працівника". Акцентовано взаємозв'язок між особливостями соціальної роботи і якістю оволодіння комунікативними вміннями, які лежать в основі професій- ної компетенції соціального працівника. Розкрито зміст та охарактеризовано структуру соціально-комунікативної культури майбутніх соціальних працівників. Визначено фундаментальне значення соціально-комунікативної культури у професійній діяльності соціальних працівників.
Keywords: культура спілкування, комунікативні вміння, соціально-комунікативна культура, соціально- комунікативна культура соціального працівника та ін.