СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ У СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ДО РОБОТИ З ПІДЛІТКАМИ "ГРУПИ РИЗИКУ" (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
У статті висвітлено окремі аспекти професійної підготовки соціальних педагогів до роботи з підлітками "групи ризику", зокрема в аспекті формування в них навичок конструктивної взаємодії та позитивного життєвого досвіду. Авторка також висвітлює питан- ня освоєнням майбутніми фахівцями методики проведення соціально-педагогічного тренінгу з цією категорією дітей. Уточнено по- няття "підлітки групи ризику", "тренінг", "соціально-педагогічний тренінг". Особливу увагу приділено висвітленню змісту соціально- педагогічного тренінгу у системі професійної підготовки соціальних педагогів.
Keywords: підготовка соціальних педагогів, підлітки групи ризику, тренінг, соціально-педагогічний тренінг.