ПРОФІЛАКТИКА ДЕСТРУКТИВНОЇ АГРЕСИВНОСТІ У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Присвячено актуальній на даний час темі, адже в умовах сучасної соціально-психологічної незахищеності в Україні відсутній комплексний підхід організації соціально-психологічної профілактики наслідків психотравматичних загост- рень деструктивної агресивності військовослужбовців, які постраждали в умовах участі у бойових діях. Метою ро- боти є не лише теоретичний аналіз проблеми, а й практичне дослідження ситуації, що існує на даний момент. Це дає змогу зробити висновки та профілактичні рекомендації, які надалі можна впроваджувати в практичну діяльність не лише соціальних працівників, психологів, а й командирів.Тому дослідження спрямоване на вивчення основних індивідуально-психологічних детермінант формування де- структивної агресивності та розробка на основі цього відповідних напрямів реабілітаційної роботи з її попереджен- ня у військовослужбовців.
Keywords: військовослужбовець, бойові дії, агресія, психотравмуючий вплив, деструктивна агресивність, професійна виправдана агресивність.