ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЗДОРОВ'Я У ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Присвячено розгляду актуальної проблеми формування здорового способу життя дітей сучасної молоді. Здійсне- но огляд основних теоретично-концептуальних засад з даного питання. Особливий акцент зроблено на ретроспек- тивному аналізі проблеми формування культури здорового способу життя, ціннісного ставлення до здоров'я особи- стості. Обґрунтовано необхідність комплексності процесу формування відповідального ставлення до особистого здоров'я у сучасної молоді, який спрямовуватиметься на вироблення особистої позиції особистості щодо власного здоров'я. А також доведено, що перспектива поліпшення здоров'я молоді найбільше пов'язана з системною діяльніс- тю з формування здорового способу життя, що є набагато ефективнішою й економічно доцільнішою стратегією, ніж постійне збільшення витрат на лікування наслідків нездорового способу життя.
Keywords: здоров'я, спосіб життя, діти, молодь, відповідальне ставлення, формування, проблема.