МІСІЯ І РОЛЬ СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА В РОЗБУДОВІ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
На сьогодні існує певна невизначеність щодо засадничих аспектів професії соціального педагога в суспільстві. Не менше протиріч викликає зміст цієї діяльності в контексті розгортання професійних практик у закладах освіти, зок- рема в загальноосвітній школі. Головна ідея полягає в автономізації позиції соціального педагога, який формулює місію і цілі освітнього закладу, упроваджує філософію і політику "піклувальної практики" впливу освітнього середо- вища на психіку учня в досягненні ним психологічного благополуччя.
Keywords: соціальна педагогіка, місія, роль і функції соціального педагога, психологічна служба закладу освіти, психічне здоров'я, психологічне благополуччя, Діамантова модель, суб'єктні стосунки.