ІНТЕРЕСИ ЯК ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЧИННИК СОЦІАЛЬНИХ ЗМІН (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Присвячено аналізу сутності поняття "інтерес". Проаналізовано, як нові соціальні зміни, провокують появу нових організаційних форм. Проілюстровано, що об'єднання в нових організаційних формах відбувається на нових засадах. Представлено, що інтерес завжди є усвідомлений і раціональний за своєю сутністю. Поза інтересами не існує соціа- льної активності. Простір, де переважають інтереси – це простір соціальних змін.
Keywords: інтерес, потреби (насичувані, ненасичувані), соціальні зміни, організаційні форми, соціальна активність.