КРИТЕРІЇ ТА ПОКАЗНИКИ РІВНІВ СФОРМОВАНОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ РЕФЛЕКСІЇ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
Професійна діяльність майбутніх соціальних педагогів невід'ємно пов'язана з необхідністю постійної взаємодії з маргінальними та соціально-неадаптованими групами населення, що зумовило ускладнення самої професійної діяль- ності та особливі вимоги до їх професійної підготовки. У той же час, професійна рефлексія як складова професійної свідомості, виконує функцію узгодження усвідомленого змісту професійної діяльності, власних переживань і по- чуттів майбутніх соціальних педагогів щодо цієї діяльності.Для обґрунтування та розробки педагогічної технології формування професійної рефлексії майбутніх соціальних педагогів у вищому навчальному закладі важлива система вихідних критеріїв, що характеризувала предмет цього дослідження.
Keywords: соціальний педагог, професійна рефлексія, рівень, критерій, показник.