ПОЛЬСЬКИЙ "ОСВІТНІЙ ПРОРИВ": ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
В статті досліджено на прикладі освітньої реформи в Польщі загальні тенденції реформування системи освіти постсоціалістичних країн. Виділено власні, своєрідні риси Польської освітянської реформи. Розглянуто основні на- прямки національних пріоритетів українських освітніх інновацій та їх значення для польської системи освіти, а та- кож можливості співпраці в цих напрямках українських і польських педагогів.
Keywords: освіта, тенденції, система, реформа, проблеми, інновації, досвід.