ЗДАТНІСТЬ ДІЯТИ У СТРЕСОВИХ СИТУАЦІЯХ ЯК ПРОФЕСІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Соціальна робота, 2020)
У статті аналізуються психологічні проблеми формування стресостійкості майбутніх соціальних працівників. Зазначається, що адекватна поведінка у стресових ситуаціях демонструє професіоналізм соціального працівника, запобігає його професійній деформації та сприяє збереженню здоров'я. Пропонується програма формування та роз- витку стресостійкості майбутніх соціальних працівників. Функціонування даної програми планується у межах нав- чальної дисципліни "Соціальна робота з постраждалими від надзвичайних ситуацій та мігрантами", яка є обов'язко- вою для вивчення у межах освітнього рівня "бакалавр" спеціальності "Соціальна робота".
Keywords: професійна компетентність; компоненти стресостійкості; стресова ситуація у професійній дія- льності соціального працівника; професійне вигоряння.